« terug naar vorige pagina

Extra informatie afspraken

Het is mogelijk (ver) vooruit een afspraak te maken, maar dit is bewust beperkt tot een paar blokken per dag (ca. 40 % van de spreekuurtijd): in praktijken waar het vooraf afspraken maken onbeperkt mogelijk is, komt het vaak voor dat er eigenlijk onvoldoende tijd is om acute zaken op dezelfde dag nog in te plannen. Als voor u bepaalde tijden voor een afspraak gunstiger zijn in verband met werk, geef dit dan door aan de assistente; zij kijkt dan in onze agenda’s of die mogelijkheid er nog is.

Als u belt om een afspraak te maken terwijl het spreekuur op dezelfde dag al vol is gepland, dan zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het dringend is, zal in overleg met de huisartsen proberen toch nog op dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistentes hebben genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten. Elke paar uur worden de telefonische contacten met patiënten doorgesproken met de huisartsen.

Ook voor eenvoudige verrichtingen dient u een afspraak te maken. Eenvoudige verrichtingen zijn bijvoorbeeld het bloeddruk meten, verbinden van wonden, injecties, uitstrijkjes, uitspuiten van oren en het verwijderen van wratten en hechtingen.

Let op: Indien u niet op komt dagen bij een afgesproken consult en niet minimaal 24 uur van te voren afzegt kunnen wij de afspraak in rekening brengen (no-show tarief).

U kunt via mijn gezondheid.net eenvoudig zelf een afspraak inplannen:

Afspraak maken via mijngezondheid.net