« terug naar vorige pagina

Overdracht van praktijk

Beste patiënten,

Na zo’n 20 jaar als huisarts een praktijk te hebben geleid wordt per 1 april a.s. onze huisartsenpraktijk overgedragen aan Co-Med Zorg en ga ik verder in de zorg  met nieuwe uitdagingen.

Het is helaas onmogelijk om in deze corona tijden persoonlijk afscheid van u te nemen. Daarom bedank ik u allen op deze manier voor de goede contacten opgebouwd in de afgelopen jaren. De komende maanden zal ik de nieuwe huisartsen en het oude team op de achtergrond ondersteunen waar nodig voor een goede overdracht.

U als patiënt zult relatief weinig merken van de overname. Buiten de komst van nieuwe huisartsen zal het team van assistentes en praktijkondersteuners actief blijven binnen de praktijk om u blijvend van de juiste zorg te voorzien.

Zoals normaal heeft iedere arts zijn eigen manier van werken en het organiseren van zijn of haar spreekuur. Indien van toepassing zullen wij u tijdig op de hoogte brengen van eventuele veranderingen, maar vooralsnog zullen zaken zoals de spreekuren enz. gewoon blijven zoals vanouds.

Ik ben blij in Co-Med Zorg een jonge, groeiende organisatie te hebben gevonden die net zoals ik patiëntenzorg door huisartsen belangrijk vindt en enthousiast nieuwe communicatietechnieken introduceert die het contact met patiënten vergemakkelijken. Iets wat zeker in deze corona tijden van pas komt. De praktijk wordt onderdeel van een groeiende groep huisartsenpraktijken door geheel Nederland. Daardoor kan sneller ingespeeld worden op nieuwe ontwikkelingen, waarbij het persoonlijke contact tussen u als patiënt en de huisarts centraal blijft staan.

Bij een overdracht van een huisartsenpraktijk gaan alle patiënten dossiers over naar de nieuwe praktijk. Dit is zo geregeld om er voor te zorgen dat de praktijk gecontinueerd kan worden maar ook om te voldoen aan de wettelijke bewaarplicht van dossiers. Volgens de wet dient uw dossier na de laatste aantekening nog 20 jaar bewaard te blijven. Dossiers van kinderen onder de 18 dienen 20 jaar bewaard te blijven vanaf hun 18e verjaardag.

Als u niet wilt dat uw dossier wordt overgenomen dan verzoek ik u zich aan te melden bij een andere praktijk en dit aan ons te laten weten via uw nieuwe huisarts voor overdracht van het dossier.

Meer informatie volgt op de website en ook kunt u nu al contact opnemen via email mcdonk@co-med.nl en info@co-med.nl.

Ik wens u allen, mede namens de medewerkers, een vlekkeloze overgang naar de nieuwe setting en een goede en gezonde toekomst,

Vriendelijke groeten,

Anne-Marie Pelgrom-de Bruin